De feiten van een autoverzekering

Er zijn altijd verschillende feiten en fabels die verspreid worden onder de mensen. Een probleem is vaak dat mensen de feiten en fabels niet uit elkaar kunnen halen. Daardoor worden er fouten gemaakt die niet gemaakt zouden moeten worden. Dit gebeurt bij de autoverzekering. In dit artikel bespreken we 3 feiten waardoor we weet dat dit geen fabels zijn en dus echt iets is om rekening mee te houden.

1. De WA-verzekering is verplicht

Dit is een feit. Iedereen die een auto bezit moet minimaal een WA verzekering hebben afgesloten. Uiteraard kan je een uitgebreidere verzekering afsluiten, maar de WA verzekering is minimaal. Wanneer je geen WA verzekering heb en ook geen andere verzekering kan je een boete verwachten van €550. 

2. Ouderen en jongeren betalen hogere premies

Dit is een feit. Dit komt omdat zij tot de risicogroep behoren. Het is gebleken dat ouderen vaker schade veroorzaken en natuurlijk hebben jongeren nog een schadevrije jaren opgebouwd. 

3. Premie verschilt per stad

Dit is een feit. Het kan zelfs het geval zijn dat dit verschilt per postcode. Zelfs de premies binnen een straat kan verschillen! Dit komt door het aantal claims dat per locatie wordt aangevraagd. 

4. De verzekeraar heeft geen acceptatieplicht

Dit is een feit. Een verzekeraar mag iedereen weigeren als klant. Dit kan gedaan worden wanneer gedacht wordt dat het een te groot risico is bijvoorbeeld. Je kan bijvoorbeeld veel schades gereden hebben en dit kan een goede reden zijn om jou als klant niet aan te nemen. Als jij binnen deze risicogroep valt is het handig om meerdere verzekeringen op een rijtje te hebben zodat je een goede keuze kan maken. Door de autoverzekering te vergelijken kan je een juiste keuze maken.