Groot rijbewijs halen

Rijbewijs halen

Wil je met een vrachtwagen kunnen rijden? Dan heb je hiervoor een vrachtwagenrijbewijs nodig. Voor lichtere vrachtwagens die tussen de 3.500 en 7.500 kilo wegen is een rijbewijs C1 voldoende. Wil je echter (ook) met zwaardere vrachtwagens tot 50.000 kilo kunnen rijden? Dan heb je je een groot rijbewijs C nodig. In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het halen van je examen voor een groot rijbewijs.

Opleiding
  1. Kies het juiste tijdstip

Je examen inplannen doe je samen met je instructeur. Het is sowieso altijd aan te raden om geen examen te plannen in de spitstijden. Zo maak je het rijden van het examen gemakkelijker. Kom je het liefst pas ‘s middags je bed uit of ben je altijd erg vermoeid in de ochtend? Dan kun je er beter voor kiezen om ‘s middags af te rijden. Ben je juist in de loop van de dag meer vermoeid en in de ochtend alert? Plan je examen voor je groot rijbewijs dan juist in de ochtend in.

  1. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent

Het kan zijn dat je een pakket hebt genomen voor een bepaald aantal lessen en daarna nog niet het gevoel hebt dat je zou kunnen afrijden. Dan kun je beter nog meer lessen afnemen. Bespreek het ook altijd met je instructeur en vraag zijn eerlijke mening. Je kunt beter wat meer lessen nemen en straks in één keer slagen voor je examen dan zakken en ook meer lessen en een herexamen moeten doen.

  1. Let op je snelheid

Tijdens het examen wil je zeker niet te hard rijden. Echter is het ook belangrijk dat je niet te langzaam rijdt, want ook dit kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Probeer je snelheid zoveel mogelijk aan te passen aan de rest van het verkeer, mits je hiermee niet over de maximum snelheid heen gaat.

Tags: , ,

Related Post