Rijbewijs in Hoofddorp gehaald ondanks angsten

Theorie

Een jaar geleden haalde ik mijn rijbewijs in Hoofddorp. Natuurlijk is dat helemaal niet zo bijzonder want er zijn ontzettend veel 18 jarigen die hun rijbewijs halen. Voor mij was het echter wel een big deal want ik was er namelijk ontzettend bang voor. De gedachte om zelf een auto te besturen leek me echt heel erg. Toch vond ik het wel belangrijk om mijn rijbewijs te halen want we wonen nogal afgelegen. Met een auto ben je dan toch een stuk mobieler en heb je bovendien veel meer vrijheid.

Rijbewijs in Hoofddorp

Rijbewijs in Hoofddorp: op zoek naar de juiste rijschool

Toen ik op zoek ging naar een goede rijschool was dit dus ook een van de onderwerpen die ik heb besproken. Een rijschool raadde me meteen aan om eerst een proefles te boeken om zo te ervaren hoe het is om rijles te volgen. Dit vond ik wel een goed plan. Ondanks dat ik de nacht van te voren amper heb geslapen, ben ik wel heel blij dat ik het gedaan was. De instructeur was volledig op de hoogte van mijn angst en heeft me echt stap voor stap meegenomen. Eerst alleen sturen, daarna gas geven en remmen. Steeds een beetje meer en helemaal op mijn eigen tempo. Ik vond het ontzettend spannend maar ik had ook veel vertrouwen in mijn instructeur. Hij deed er namelijk alles aan om mij op mijn gemak te stellen. Met deze instructeur en deze rijschool durfde ik het wel aan om mijn rijbewijs in Hoofddorp te halen.

Rijles

Totaalpakket

Op basis van het advies van rijschool nam ik een lespakket af. Doordat ik in een keer het hele pakket betaalde, zat ik er ook aan vast. Ik wist dat ik echt door moest zetten nu. Mijn instructeur bleef heel geduldig en stelde me keer op keer gerust. En zo is het uiteindelijk toch gelukt en heb ik mijn rijbewijs gehaald! Ik ben een stuk zekerder in het verkeer.

Related Post